Vasbetonkeresztalj-gyártót vásárolt fel a Vossloh

iho/vasút   ·   2024.08.07. 08:35
vossloh_sateba_keresztalj

Az Európa-szerte tevékenykedő Sateba Groupot 450 millió euróért szerezték meg, ezzel a világ egyik legnagyobb vasbetonkeresztalj-előállítójává válnak.

A Vossloh és az eddigi tulajdonos TowerBrook Capital Partners közötti tranzakció több országban még hatósági jóváhagyásra, Franciaországban pedig személyzeti konzultációra vár, lezárása 2025 tavaszára esedékes.

A franciaországi központú Sateba 1120 alkalmazottat foglalkoztat tíz európai országban, összesen tizenkilenc helyszínen, és évente körülbelül négymillió vasbeton keresztaljat állít elő. A cég a jelenlegi pénzügyi évben 340 millió eurós (jelenlegi árfolyam alapján bő 135 milliárd forintos) értékesítésre számít.

A Satebát keresztalj-technológiai üzletágába fogja integrálni az új tulaj, ezzel a világ egyik legnagyobb vasbetonkeresztalj-előállítójává válik, évi több mint 500 millió eurós (200 milliárd forintos) forgalommal.

A Vossloh vezérigazgatója, Oliver Schuster elmondta, a Sateba az iparág egyik vezető technológiai és innovációs vállalata, továbbá úttörő a betonkeresztaljak dekarbonizációja terén. A Sateba a fenntarthatóságot tartja szem előtt, az eszközök tervezésétől kezdve az optimalizált kibocsátású cementtípusok használatán át az újrahasznosított alapanyagok felhasználásáig. Ez a szemlélet támogatja a Vossloh fenntarthatósági stratégiáját, amiből az Európán kívüli piacokon is profitálhatnak – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Sateba / Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek