Vasérctranzitot nyert az AWT

iho   ·   2013.03.07. 11:30
IMG_3592__130302_Kelenfold__363511_AWT__400

A Cseh E15 napilap csütörtöki számában írja: az AWT tendert nyert a vasércszállításra Bosznia-Hercegovinából Csehországba és Lengyelországba. A Banja Luka közelében lévő omarskai bányában termelt vasércet az Arcelormittal telephelyeire, Ostravába, Krakkóba és Dąbrowa Górniczába vasúton szállítják.

A vonatok Horvátországon, Magyarországon és Szlovákián át közlekednek, Gyékényestől a csehországi célállomásig ugyanaz a gép, egy 363.5-ös Ász fog dolgozni. Az ércvonatok első példányai már márciusban elindultak, a rendszeres napi forgalom az iho információi szerint áprilisban indul be a villanygépekkel.

Kelenföldön fordul az AWT első, 363-as húzta vonata<br>(fotó: Vörös Attila)

Gonda Attila, az AWT Rail HU vezérigazgatója az Indóház magazin márciusi számában megjelent interjúban elmondta, hogy a Boszniában bányászott vasérc szállításával az AWT nagyjából megduplázza magyarországi forgalmát.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.