Vasúti fejlesztések a Balaton északi partján

iho   ·   2018.01.23. 18:45
balaton_kislid_bava

Hamarosan megkezdődhet a Balaton északi partján futó 29-es vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítása és felújítása. Ennek részeként a projektben érintett nyolc vasútállomás korszerűsítésére és átépítésére írt ki tervpályázatot a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) – adja hírül a Magyar Építők.

A nyertes feladatai közé tartozik majd az állapotfelmérés, az építési engedélyek biztosítása és a kivitelezési tervdokumentáció összeállítása. A fejlesztés során több ezer négyzetméternyi épületet újítanak fel, és nyolc utasfelvételi épület arculata is megszépül. Modernizálják Balatonakarattya, Csittényhegy, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Aszófő, valamint Alsóörs 1070 négyzetméteres utasfelvételi épületét.

Több ezer négyzetméternyi vasúti épületet újítanak fel, és nyolc utasfelvételi épület arculata is megszépül az északi-parton

Január elején derült ki, hogy elrajtolhat a 29-es vasútvonal Szabadbattyán–Balatonfüred szakaszának felújítása. A pályát immár villamosítják, és több más tervezési és kivitelezési munkát is elvégeznek. A beruházással többek között 64,5 kilométernyi vasúti vonal fölé húznak felsővezetéket, energiatávvezérlési-rendszert alakítanak ki, egy új alállomást építenek, hat vasúti átjárót adnak át és 44,6 kilométeren végeznek el szabályozási munkálatokat.

A vasútállomások felújításával párhuzamosan összesen több mint száz férőhelynyi P+R parkoló korszerűsítési munkálatait is előkészítik. A projektet az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával finanszírozzák.

A Balaton északi partján Tapolcáig haladó 29-es vasútvonal turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek