Vasúti ismereteket szereznek a tűzoltók

Arnold Balázs   ·   2012.02.20. 15:00
kiskep_katv

Megújította tavaly tavasszal kötött együttműködési megállapodását a BM OKF és a MÁV Zrt. Az értekezleten ismét szóba került a közös gyakorlatok szervezésének lehetősége is. E megújított megállapodás alapján 2012 első félévében tervezi az OKF, hogy a megkezdett képzési sorba illeszkedve, az áram- és gázszolgáltatás speciális ismeretei után vasútüzemi ismereteket is szerezzenek a tűzoltó szolgálatparancsnokok és rajparancsnokok.

Vasúti kocsiból mentést és tűzoltást gyakorolnak a tűzoltók<br>(fotó: BM OKF)

Az elméleti és gyakorlati képzés során a tűzoltók megismerkednek majd a vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásakor, illetve a vasúti pályán végrehajtott műszaki mentések során szükséges speciális ismeretekkel, a vasútüzem sajátosságaival, veszélyforrásaival. Ezen felül az oktatás szerves része lesz a kapcsolatfelvétel módja, illetve a vészhelyzeti kommunikáció mind a tűzoltók, mind pedig a vasutasok részére.

A gyakorlatok megszervezéséről a napokban folytatott megbeszélést Fülep Zoltán tűzoltó alezredes, az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzoltósági Főosztályának vezetője, és Kovács Péter, a MÁV-Trakció biztonsági vezetője. Az egyeztetésen szó volt a gyakorlatok és elméleti oktatások tervezett anyagáról, a jövőbeni közös munkáról. A tematika, a gyakorlatok helyszíneinek kijelölése és az ütemezés márciusban fog elkészülni, a képzés a tervek szerint áprilisban kezdődhet meg.

Kapcsolódó hírek