Végigmérték a Metrans gépét Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.07.15. 16:35
kiskep

Háromnapos alapos méréseknek vetették alá a Metrans magánvasút Bombardier-gyártmányú villamos mozdonyát Szlovákiában, a ŽSR vasútvonalain. A 186-os sorozatú idegen még mindig fehér hollónak számít a szlovák vasútvonalakon. Minden jel azonban arra mutat, hogy ennek hamarosan vége. A mozdony engedélyeztetési folyamata újabb mérföldkőhöz érkezett, a szlovák vasútiinfrastruktúra-kezelőség mindent rendben talált.

Túrócszentmárton és Ruttka között fut a Traxx<br>(fotók: railpage.net)

A Metrans Traxx mozdonya az első próbanapon a 135-ös Érsekújvár–Révkomárom (Nové Zámky–Komárno) vasútvonalra látogatott, ahol Heténynél (Chotín) tesztelték a ZK 24 típusú tengelyérzékelők elektromágneses kompatibilitását. Másnap pedig gépmenetben Túrócszentmárton (Martin) és Ruttka (Vrútky) között ingázott, itt több különböző menettulajdonságokat figyeltek meg a szakértők. A próbák harmadik napján az ország északnyugati csücskébe látogatott a Traxx, Sziklaszoroson (Skalité) újabb tesztek következtek. A sikeres próbák után a mozdony Pozsonyba gépmenetelt, ahol aztán másnap már egy tehervonat élére állították, s Enyickére (Haniska) vihette vonatát. A próbautakról a railpage.net partneroldalunkon találnak több fotót.

Itt már vonatot visz a Metrans gépe Pozsonyba

A Traxxok engedélyeztetése eddig végeláthatatlanul hosszú folyamatnak tűnt, de amióta felmerült a cseh Regiojet magánvasút szándéka, hogy decembertől a Pozsony és Kassa közötti InterCityk élére Traxokat bérel majd, azóta picit felpörögtek az események.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek