Végre dolgozik a 001-es!

iho   ·   2015.10.23. 14:49
87--DSC_0070_1--k

Nem semmi országjáráson van túl az M62 001-es: előbb Dombóvárról Ferencvárosba vitték, ahonnan pár nap semmittevés után Szolnokra irányították, majd szintén pár nap semmittevés után elvitték Szegedre, hogy aztán ott se csináljon semmit. Aztán előbb Kiskunhalasra, majd Bajára, majd vissza Dombóvárra húzták, ez a menet eltartott négy napig. Dombóváron végre be is vetették: csütörtökön a komlói kiszolgálómenetet bízták rá. Reméljük, combosabb vonatok élén is láthatjuk majd, a komlói tíz kocsi nem túl nagy kihívás egy Szergejnek.

Komlón megrakott tíz köves kocsijaival döcög Godisa felé a 001-es Szalai Attila felvételén<br>A képre kattintva galéria nyílik!

A 001-es Szergej még 2013 őszén költözött le Szolnokról Dombóvárra, hogy korhű kinézetűre újulhasson meg. A mozdonnyal hónapokon keresztül alig történt valami, majd idén tavaszra elkészült a gép külső festése, gépészetileg azonban még nem állt bevetésre készen. Szeptemberre azonban megtört a jég: a luganszki nagyvas végre visszakapta hatalmas dízelszívét, majd az első őszi hónap utolsó napjaiban kimozdult Dombóvárról. Az első Szergej futópróbáját Dombóvár és Abaliget között tartották szeptember huszonnyolcadikán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek