Végre kimerészkedett a 451-es!

iho   ·   2014.01.10. 16:14
troli_10_140110_000

Noha már december 23-án megérkezett Szegedre az új flotta második trolija eleddig „csak nézegették”. Ám csütörtökön végre műszaki vizsgát tett, s rögtön el is kezdte az ezer kilométeres próbafutást teljesíteni a város vonalain. A delmagyar.hu fotóriportere, Karnok Csaba a Víztorony téri végállomáson és a Felső Tisza-parton fotózta le a T451-es pályaszámú járművet.

Pózolj „ haverral” a Víztorony téri végállomáson! A képre kattintva galéria nyílik (fotó: Karnok Csaba | delmagyar.hu)

A hírek szerint a flotta harmadik járműve is hamarosan befut Szegedre, ahova összesen 13 trolit szállít le a gyártó konzorcium darabonként 800 ezer eurós (árfolyamtól függően nagyjából 228 millió forintos) áron.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.