Vendéglő helyén parkoló

iho   ·   2016.10.01. 08:45
00kicsi

A legendás Balázs vendéglő helyén épül az új parkolóhely. A Hűvösvölgybe kirándulók emblematikus helye 1838-ban, egy, régebben is ott állt kocsma helyén épült. Tűrte az évszázadokat és a vendégeket, mígnem 1979-ben leégett. Ekkor régi formájában újjáépítették, és műemléki védelmet kapott, egészen a 2009-ben bekövetkezett újabb tűzesetig. Azóta csak a romjaiban „gyönyörködhettek” az arra járók, mígnem a bontási engedélyt is kiadták, helyén – az 1999-ben, a végállomással együtt megépült parkoló már szűkösnek bizonyult – P+R parkoló lesz.

A Balázs vendéglő romjainak maradványai 2015 kora tavaszán (Kemsei Zoltán felvételei)

A fejlesztés után nyolcvannal több autó parkolhat a hűvösvölgyi csomópontnál, ami a BKK reményei szerint a Hűvösvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor terhelését csökkenti tovább. Az eddig burkolatlan terület szilárd aszfalt- és térkőburkolatot kap, közvilágítás és kamerarendszer lesz hivatott a tolvajok elriasztására – a parkolás azonban várhatóan ingyenes lesz. A kivitelezés még idén októberben elkezdődik, és a tervek szerint év végére készen is lesznek a munkával.

Ami nem hivatalos parkoló, mégis használják: a volt buszvégállomás

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek