Veszélyes az ittas biciklis

MTI   ·   2012.01.26. 17:52

Jász-Nagykun-Szolnok megyében tavaly a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek közül átlagosan minden ötödiket a kerékpárosok okozták, az érintett 134 biciklis egynegyede ittasan közlekedett.

A megyében összesen 667 baleset során sérültek meg emberek is, ezek közül 28 volt halálos kimenetelű. A balesetek elsősorban a gyorshajtás, a kanyarodás szabályainak megszegése, illetve az elsőbbség megadásának elmulasztása miatt történtek.

A nagy tranzitforgalommal terhelt megye útjain a balesetek több mint a felét a személygépkocsik vezetői okozták, őket a kerékpárosok, majd a tehergépkocsi–vezetők követik. Bár csökken, de az országos átlaghoz képest tíz  százalékkal magasabb az ittas járművezetők aránya. A személyi sérüléses balesetek 13,3 százalékában, 89 esetben ivott alkoholt a baleset okozója.

Az idén a rendőrség kiemelt feladata lesz az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a kerékpárosok láthatóságának és szabályos közlekedésének fokozott ellenőrzése.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Zöldút Mobilitás Közlekedéstervezés Kerékpár

Civil szervezetek fognak össze a Lánchíd autómentességéért

iho   ·   2023.01.06. 09:00

Közlekedéssel, urbanisztikával és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek üdvözölik a Budapest lépését, amivel tavaly októberi javaslataikat is figyelembe véve a főváros kis forgalmú, de központi fekvésű, történelmi fontosságú hídján menekülőutat nyitott a budapesti torlódások alternatíváját jelentő közlekedési módoknak.

Zöldút Kerékpár

A Bubi sem ússza meg 2023-ban a drágulást

iho/zöldút   ·   2022.12.25. 15:00

Változnak a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-étől. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.