Villamos motorvonatokat szerez be a JR West

iho   ·   2015.01.03. 16:15
400px_jrwest_osaka_class323

A 323-as sorozatú motorvonatokkal a kiöregedő 103-as és 201-es sorozatú villamos szerelvényeket váltja ki a japán vasúttársaság, utóbbiakat még 1964 és 1984 között vásárolta a JR West.

Az új járművek váza rozsdamentes acélból készül. A keskeny, 1067 milliméteres nyomtávú, nyolckocsis szerelvények másfél kilovoltos egyenáramról üzemelnek. Legnagyobb üzemi sebességük a 21,7 kilométer hosszú, tizenkilenc megállót érintő Osaka Loop-vonalra engedélyezett száz kilométer per óra lesz.

A huszonegy nyolckocsis motorvonat az Oszaka-környéki Osaka Loop-vonalon fog közlekedni<br>(forrás: Railway Gazette)

A vonalon jelenleg üzemelő szerelvények kocsijai oldalaként négy ajtóval rendelkeznek, az új vonatok kocsijain viszont három dupla ajtó található majd. Az utazás kényelmét fedélzeti wifi, valamint kétnyelvű hangos utastájékoztató rendszer fogja növelni, a kijelzőkön a szöveg japán, angol, kínai és koreai nyelveken is megjelenik majd.

Az első motorvonatokat várhatóan 2016-ban veheti át a JR West, az utolsó szerelvények érkezése 2018-ban esedékes – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek