Vissza a Kőkire

iho/közút   ·   2011.10.03. 07:30
kiskep

Késéssel kezdődött június 21-én, és késéssel, de visszakapják a dél-pestiek a megújított csomópontot október negyedikén üzemkezdetkor. A munkálatok még nem értek véget a csatlakozó bevásárlóközpont területén, de olyan keretek között folynak már, amelyek elhatárolva nem jelentenek balesetveszélyt és forgalmi fennakadást, tájékoztat a BKK.

A korábbi megnyitást megakadályozó utak és járdakapcsolatok elkészültek, így egyre kevesebb akadálya van a buszok visszatelepülésének. Emlékeztetőül: a P+R parkoló már korábban kinyitott, és a metrószerelvények is a Határ út helyett Kőbánya-Kispesten fordultak egyrészt a nagyobb kapacitás, másrészt a MÁV-kapcsolat biztosítása céljából.

A buszvégállomáson lezajlottak a próbák az érintett busztípusokkal is. Kedden tehát reggeltől nemcsak a Határ útról kerülnek vissza a járatok (85, 85E, 93, 98, 98E, 136E, 148, 182, 184, 200E, 201E, 202E, 282E, 284E), hanem az ideiglenes kőkis végállomás is megszűnik, ahol eddig a 93-as és 148-as buszok fordultak.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre tartó utasoknak is Kőbánya-Kispesten kell majd átszállniuk a metróról a buszra, ezért kétnyelvű plusztájékoztatást is fog adni a BKV és a BKK. A KőKi Terminál beruházójának munkája nyomán új felüljáró segíti a metróállomás és a buszvégállomás kapcsolatát, de a MÁV-állomás nem volt része a projektnek, annak megújulása nem is várható.

Az új buszállomás térképe az adott járatok indulási helyeivel. A BKK nyomatékosan kéri a tisztelt utasokat, hogy csak a gyalogosforgalomra megnyitott zebrákon és járdákon közlekedjenek.<br>(forrás: BKK)

Kapcsolódó hírek