Vizsgálják a debreceni villamosépítést

MTI   ·   2012.12.13. 16:38

A debreceni 2-es villamos projektjéről szóló jelentés elkészítésével bízta meg az önkormányzat tulajdonosi bizottságát csütörtöki ülésén a Debreceni Közgyűlés. A közgyűlés döntése értelmében a jelentésnek 2013. január közepéig kell elkészülnie.

A DISZ Ifjúsági és Sportegyesület nevű civil szervezet előterjesztésében eseti bizottság létrehozását indítványozta, végül a fideszes többségű közgyűlés a tulajdonosi bizottságot bízta meg a feladattal.

Varga Zoltán, az előterjesztést jegyző egyik képviselő szerint felelősöket kell megnevezni, hogy a projekt kivitelezésében miért nem történt az idén érdemi munka. A képviselő egyúttal mindenre kiterjedő vizsgálatot kért annak kiderítésére, hogy egy 70 millió forintos – véleményük szerint jogosulatlan – kifizetést miért engedett a városvezetés.

Kósa Lajos polgármester az ülésen elmondta: nem történt jogosulatlan kifizetés, a megrendelő önkormányzat minden kifizetésnél a szerződéses kötelezettségek szerint járt el. A projekt összköltsége a pályázat óta eltelt időben bekövetkezett árfolyamváltozás és áfaemelkedés miatt mintegy 3 milliárd forinttal, 20,2 milliárd forintra nőtt, így újabb keretemelésre lesz szükség – közölte.

A polgármester azt is elmondta: elképzelhető, hogy lesznek peres eljárások a kivitelezés körüli vitás ügyek kapcsán.

Kapcsolódó hírek