Vossloh-mozdonyok készülhetnek Iránban

iho   ·   2014.10.17. 13:45
400px_vossloh_mapna_g1206ir

A Vossloh és az iráni, alapvetően energiatermelő eszközöket előállító, de 2012 óta mozdonygyártó leányvállalattal is rendelkező MAPNA Group által a napokban aláírt hosszútávú megállapodás értelmében G1206-os gyári kódú, ezerötszáz kilowatt teljesítményű dízelmozdonyokat gyárthat Irán.

Az iráni MAPNA Group a Vossloh licence alapján gyárthat dízelmozdonyokat a közel-keleti országban. A típus makettjét a napokban mutatták be <br>(forrás: Railway Gazette)

Jóllehet, a hamarosan hatályba lépő új uniós szabályozások nem teszik majd lehetővé, hogy európai vásárlók jussanak hozzá az iráni Vossloh-mozdonyokhoz, azonban a német gyártó úgy véli, a mozdonysorozat megfelelő és megbízható konstrukciót nyújthat a világ más vasúti piacainak is.

A MAPNA az első két, Iránban gyártott dízelgép megépítését kísérleti projektként kezeli. Az 1997 óta gyártásban lévő mozdonysorozat iráni változata kis mértékben eltér majd az alapmodelltől az iráni klímaviszonyok sajátosságaihoz való igazítás miatt, gyári sorozatjelük így G1206-IR lesz. A MAPNA nagyobb megrendelésre számít a mozdonyokból az Irán Iszlám Köztársasági Vasutak (RAI/IRIR) részéről – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek