Wizz kényszerleszállás Rómában

iho   ·   2013.06.08. 11:41
cim

A légitársaság közleménye szerinta a Wizz Air június 8-i, Bukarestből a római Ciampino reptérre tartó járata a futómű meghibásodása miatt 165 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre a római Fiumicino reptéren.

A legénység biztonságosan landolt 8.15-kor, az utasok a mentőcsúszdán keresztül hagyták el a gépet. Az utasok és a legénység nem számoltak be sérülésről, a légitársaság minden segítséget megad a helyszínen.

(fotó: Twitter, JACDEC.com)

A JACDEC repülésbiztonsági portal szerint a HA-LWM lajstromjelű A320-as rendben közelítette a repülőtér 15-ös pályáját, amikor a személyzet észlelte, hogy azt a jelzést kapta, hogy a futó nincs biztonságosan kibocsátva. A személyzet átstartolt, majd később került sor a kényszerleszállásra a 34-es jobb pályán.Ennek során a gép bal szárnya és bal hajtóműburkolata ért le a pályára.

Az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a gépet. A társaság tájékoztatása szerint három utas kért orvosi vizsgálatot, de egyikük sem volt sérült.

A társaság közleménye hozzáteszi: a Wizz Air és az Airbus a hatóságokkal együttműködve kezdte meg a meghibásodás okainak kivizsgálását. Az érintett Airbus A320 repülőgép 13 hónapos, az utolsó karbantartását a Lufthansa Technik végezte 2013 májusában. A 2 pilótából és 4 légi-utaskísérőből álló személyzet minden tagja a bukaresti bázison szolgál. A kapitány, aki a repülőt vezette több mint 12 ezer órát repült az olasz légierőnél valamint kereskedelmi légitársaságoknál.

A Wizz Air minden érintett utas szíves elnézését kéri a kényszerleszállás okozta kellemetlenségekért, és szeretné kifejezni háláját a személyzet és a repülőtér iránt, amiért gondoskodtak az utasokról és megfelelően kezelték ezt a helyzetet.

Kapcsolódó hírek