Wizz: nem lesz Budapest-Bukarest és Budapest-Forli

Schulek Tibor   ·   2012.07.29. 08:00
cim

Mindössze fél évet élt a Malév csődjének bejentésekor gründolt Budapest-Bukarest Wizz járat. A nemzeti légitársaság napi, esetenként napi több járata helyett mindössze heti négy, az esti órákban közlekedő járatot indított a fapados légitársaság. Sajnos a járat időbelisége nem volt jó az üzleti utazóknak, hiszen mindenképpen a román fővárosban kellett aludni, nem lehetett azonnali tárgyalásokat lebonyolítani.

Otopeni: a Wizz bázisa marad, csak a budapesti járat nem

Mivel a járatok hétfő, szerda, péntek és vasárnap este közlekedtek, így a Wizzairrel másnap sem volt biztos, hogy haza lehetett utazni.  Ebben a relációban igazán komoly turisztikai forgalomra sem lehetett számítani, így nem is sikerült a gépek átlagos töltöttségét, és a jegyárakat rentábilis szintre kihozni. Az utolsó repülőgép augusztus 6-án repül Budapestről Bukarestbe, ezt követően csak a TAROM román állami légitársaság fog repülni, így a repülőjegyárak drasztikus emelkedésére kell számítani. A változás nem érinti a Bukaresti Wizz bázis működését.

2011 novemberében a Wizzair budapesti járata megkezdte a beszállítást Forli repülőterén: abban a menetrendi időszakban a katowicei gép és személyzete repülte a budapesti kört is

Forliba pedig augusztus végén repül Budapestről utoljára a Wizzair. Az ebben a menetrendi idényben mindössze heti kétszer (hétfőn és pénteken este) repülő járat jellemzően nyaralókat hozott és vitt Olaszországba, de a Bolognában és környékén dolgozó magyarok is gyakran repültek vele. Az apró kisváros apró repülőterének legnagyobb légitársasága a Wizzair, amely a kelet-európai vendégmunkásokra és ezen országok nyaralóira specializálódik.

Forli:  a repülőtér egyszerű és költséghatékony, ami a Wizzair számára nagyon fontos

A tavaly téli menetrendben kedvező átszállási lehetőséget adódtak itt Románia felől, így a látszólagos kitérő ellenére olcsóbb volt erre repülnie a fapados utazóknak. Forliból kiindulva kedvelt kirándulóhelyekre lehetett eljutni és Bolognát vonattal lehetett elérni. A magyar utazók ezentúl a fő konkurens Ryanair repülőit tudják használni, amelyek Bologna fő repülőterére járnak és heti két alkalommal repülnek Budapestről.

Kapcsolódó hírek