Air Canada: pilótasztrájk két nap múlva?

iho/repülés   ·   2012.02.15. 12:32

Új diszkont légitársaság alapítása és új nyugdíjaztatási politika: ez az a két pont, ami miatt az Air Canada pilótái néhány nap múlva megint sztrájkba lépnek, legalábbis ha addig nem születik megállapodás a szakszervezetek és a társaság vezetése között.

A társaság vezetése mindenképp tárgyalni akar, de az ACPA pilótaszervezet szerint nincs más lehetőség a konfliktus megoldására, mint a munkabeszüntetés, amit február 17-re terveznek a személyzetek.

A sztrájkfenyegetés érdekessége, hogy hasonló okoból zajlik ugyancsak munkabeszüntetésekkel tarkított konfliktus a világ két más jelentős légitársaságánál is: mind a spanyol Ibéria, mind az ausztrál Qantas pilótaszervezetei igyekeznek meggátolni, hogy a társaság a rövid- és középhatótávolságú járatokat új diszkont-alapon működő vállalatokhoz szervezze ki, mert ezzel a nagy nemzeti légitársaságok repülőszemélyzete a munkarend, a bérek és juttatások dolgában hátrányosabb helyzetbe kerülne.

A cégek vezetése viszont azt mondja, nincs más mód elkerülni a további veszteségeket.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.