Az első igazi drónütközés

iho   ·   2017.01.06. 20:00
cim

A LAM Lineas Aereas de Mocambique C9BAQ lajstromjelű Boeing 737-700-asa Maputo felől Tere városa felé tartott, mikor megközelítés közben a pilóták erős csattanást hallottak, de a kormányok, műszerek és hajtóművek továbbra is rendben működtek, és az utasszállító, 80 utassal és hatfőnyi személyzettel a fedélzetén rendben leszállt.

A landolás után derült ki, hogy a gép orr-részének burkolata erősen sérült, és az ütközés nem madárral, hanem kisebb repülő szerkezettel történt. A gépet további vizsgálatra és javításra a célreptéren tartották, a visszatérő járatra a légitársaság  más gépet küldött.

A repülési portálok megjegyzik, nagy szerencse, hogy a gép a becsapódási helyhez közeli pitot-csöve és állásszög-jeladója elkerülte a rongálódást, ugyancsak komoly veszélt jelentett volna a leszállás előtti szakasz repülésekor, alacsonyan és kis sebességgel, ha a drón a jobboldali hajtóbe repül és azt teszi tönkre a kritikus fázisban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.