Csillagközi kaland

MTI   ·   2019.03.28. 18:22

Képzeletbeli űrutazásra, csillagközi kalandra hívja a látogatókat a Vajdahunyadvárban nyíló A varázslatos világűr – csillagközi kaland című interaktív kiállítás, amelyet szombattól május 26-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. A játékos kiállításon a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert és elmerészkedhetnek a Tejúton túlra is, miközben izgalmas feladványok és kihívások teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

A játék célja, hogy az egyes űrkikötőket érintve megfejtsék a mindenség titkait, begyűjtsék a fényjeleket, majd szerencsésen „visszatérjenek” a Földre. A tárlat látogatói megismerhetik a világűr törvényeit és természetét, távoli tájait, égitestjeit. Megtudhatják, hogy melyik planéta a Naprendszer „porszívója”, hogyan születnek a csillagok, továbbá kideríthetik, tudnának-e csellózni a Holdon vagy milyen íze van a galaktikus ködnek.

Belépéskor a résztvevők szöveges játékfüzetet kapnak, amellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint ezer négyzetméteren berendezett kiállítás izgalmas látványvilággal, tudományos felfedeznivalóval és ajándékkal készül a korábbi bemutatókhoz hasonlóan.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek