Csúszik az űrrepülőgép utolsó repülése

MTI   ·   2012.09.17. 08:19

A rossz időjárás miatt egy nappal elhalasztották az Endeavour űrsikló átszállítását Los Angelesbe.

Az Endeavournak egy átalakított Boeing 747-es repülőgép hátán kellett volna helyi idő szerint hétfőn elindulnia „utolsó útjára” a floridai Kennedy űrközpontból, de ezúttal már nem az űrbe, hanem egy Los Angeles-i múzeumba. Az amerikai űrkutatási hivatal azonban vasárnap este bejelentette, hogy a rossz időjárás miatt 24 órával elhalasztotta az indulást.

Az Endeavour – akárcsak testvérhajói, a Discovery és az Atlantis – kiállítási tárgy lesz. A NASA legidősebb űrsiklóját, a Discoveryt áprilisban szállították át a washingtoni Smithonian Intézetbe, az Atlantist viszont nem kell sehová vinni, mivel „nyugdíjas éveit” a Kennedy űrközpont látogatócsarnokában fogja tölteni.

Az Endeavour űrbéli missziója összességében a flotta két másik gépéhez képest rövid volt: húsz év alatt 25-ször járt az űrben, összesen 299 napot töltött odafenn.

Kapcsolódó hírek

Repülés Blog Sportrepülés Szárnyak és gondolatok

Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.