Égő telefon a repülőgépen

iho/repülés   ·   2011.11.28. 15:27

Egy magából füstöt kibocsátó és izzó iPhone 4 okozott pánikot egy ausztrál légitársaság repülőgépének a fedélzetén – adja hírül az origo.

A Regional Express Lismore és Sydney között közlekedő, ZL319-es számú járatán pénteken okozott pánikot az egyik utas iPhone 4 okostelefonja, amely izzani, majd füstölni kezdett.

Szerencsére az incidensre csak azt követően került sor, hogy a repülőgép már leszállt az ausztrál nagyvárosban, a készüléket pedig az utaskísérők hamar eloltották. Bár a légitársaság közlése szerint a fedélzeten senki sem sérült meg, az eset nyomán a légi közlekedés biztonságáért felelős szervezetek vizsgálatot indítottak, amelynek során arra is fény derül majd, mi okozhatta az iPhone kigyulladását.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.