Felborult egy teherhajó Skócia partjainál

MTI/iho   ·   2015.01.04. 09:03

A Cipruson bejegyzett Cemfjord teherhajó cementet szállított, hét lengyel és Fülöp-szigeteki matróz volt a fedélzetén. A legénység nem adott le vészjelzést, a felborult hajóra egy arra közlekedő komp legénysége figyelt fel szombat délután, és értesítette az illetékes hatóságokat. A skót parti őrség egyik repülőgépe, vízi járművek és helikopterek keresték a bajba került legénységet, de nem találtak túlélőt. A Cemfjord német üzemeltetője kiadott közleményében azt írta, hogy a legénységet hét lengyel és egy filippínó alkotta. Egy, a szerencsétlenül járt hajóról készült fotón az látható, hogy a 83 méter hosszú Cemfjordnak csak az orr-része látszik ki a vízből.

A parti őrség szerint éjszakára felfüggesztették a kutatást, csak egy vontatóhajó maradt a térségben, hogy figyelmeztesse az arra haladó vízi járműveket a sodródó hajótestre. Vasárnap folytatódik a keresés.

Egyelőre nem tudni, hogy miért és pontosan mikor borult fel a hajó. A hajó közlekedését rögzítő utolsó adatok péntek kora délután futottak be a tengeri közlekedési hatóságokhoz, és akkoriban nagyon rosszak voltak az időjárási viszonyok a térségben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek