Felújított útszakasz Zala megyében

iho/közút   ·   2012.08.21. 12:29

Közel 261 millió forintos európai uniós forrásból megújult a Zala megyei Kerkafalva és a Vas megyei Nagyrákos közötti három kilométeres összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK).

A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult beruházást kedden adták át.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium összesen 261 millió forintos európai uniós támogatással teljesen felújította a három kilométernyi útszakaszt. A burkolatot megerősítették, a jobb vízelvezetés érdekében kiszélesítették, valamint oldalárkokat építettek ki, a már meglévő vízelvezető árkokat pedig kitisztították.

A Kerkafalva-Nagyrákos összekötő út kiemelt jelentőségű Zala megyében, ugyanis a Hetés tájegység egyik észak-déli irányú közúti kapcsolatát jelenti Zala és Vas megye között, továbbá az Őrségen és a Zalai-dombságon keresztül alternatív útvonal a rábafüzesi határátkelő elérésére is.

A MK közölte: az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának 2009-2013-as akciótervének keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192 négy- és ötszámjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítását végzi, összesen 1.265 kilométeren. A várhatóan 2013. végéig megvalósuló program összköltsége több mint 104 milliárd forint.

Kapcsolódó hírek