Gripenek, Gripenek és Gripenek, tíznapos gyakorlat

iho   ·   2018.09.23. 11:20
cim

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison szeptember 24. és október 4. között rendezik meg a „Lion Effort 2018” többnemzeti repülő harcászati gyakorlatot, olvasható a honvédelmi tárca közleményében a honvedelem.hu portálon.

A JAS-39 Gripen vadászrepülőgépet használó országok gyakorlatán a komplex repülési feladatokat a Svéd Királyi Légierő, a cseh légierő, valamint a Magyar Honvédség vadászgépei és kijelölt állománya közösen hajtják végre. A brazil Légierő és a Thai Királyi Légierő képviselői megfigyelőként vesznek részt a gyakorlaton.

A gyakorlat elsődleges célja a Gripen vadászrepülőgépek alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása, a műveleti képességek fejlesztése, valamint a NATO-ban alkalmazott eljárások és módszerek gyakorlása.

(fotó: Kelecsényi István)

Az említett időszakban a megszokottnál nagyobb mértékű légi forgalom, valamint hanghatás várható a Balaton, a Dél-Dunántúl, továbbá Kecskemét, Eger, Mezőkövesd és Poroszló térségében. A Magyar Honvédség kéri a lakosság szíves megértését és türelmét!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek