Légiparádé 70 géppel

iho/repülés   ·   2011.10.02. 18:04

Sőt már előbb is: október 4-én és 6-án gyakorlásképp, majd 10-én bemutatókötelékként vonul fel a Kínai Köztársaság (Tajva) légierejének 70 repülőgépe. A három és fél perces légiparádéval a Kína által renegát tartománynak tekintett ország megalapítására emlékeznek. A gépek biztonságos légiirányítását a külügyminisztérium épületének tetejére helyezett központból oldják meg, TACAN jeladó segítségével.

A nyitókötelék S-70C kutató-mentő helikoptere <br>(fotó: panoramio.com)

Szükség is lesz a figyelő szemekre, hiszen igen vegyes kötelék repül majd el. Az eddigi információk szerint a légierő három Sikorsky S–70C kutató-mentő helikoptere, a haditengerészet három S–70C tengeralattjáró-vadász helikoptere, hat Bell OH-58D Kiowa felderítő helikopter, hat Bell UH–1H Iroquois szállító és hat Bell AH–1W SuperCobra támadó helikopter, illetve három Boeing CH–47D Chinook nehéz szállítóhelikopter repül majd az első hullámban.

Őket követik majd a szállítógépek kötelékei: három-három Beechcraft 1900C és Lockheed C–130H Hercules. Végül a vadászbombázó repülőgépek tisztelegnek: kétszer öt gépes kötelékekben érkezik a General Dynamics F–16A/B Block 20-as, az AIDC F–CK–1A/B Ching-kuo és a Dassault Mirage 2000-5 típus.

Nem hiányozhat a hazai tervezésű F–1–CK sem <br>(fotó: patricksaviation.com)

Az elnöki palota felett 1500 láb magasságban 4-500 lábnyi követési távolsággal elrepülő 70 gépes köteléket a Thunder Tiger légibemutató csoport hét AT–3 Tzu Chung sugárhajtású kiképző repülőgépe és azok színes, piros-fehér-kék füstfüggönye zárja majd.

AT–3 Tzu Chung, még füst nélkül <br>(fotó: flugzeuginfo.net)

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.