Német premier Szomáliában

iho/repülés   ·   2011.10.02. 20:11

A németországi Nordholzba települt Marinefliegergeschwader 3 „Graf Zeppelin” repülőszázad ex-holland Orionja szeptember 25-én érkezett  Dzsibutiba. A repülőgép az EUNAVFOR kötelékében az Atalanta Műveletben vesz részt, melyet a szövetséges országok a tengeri hajózási vonalak ellenőrzésére, a kalózok elleni harc támogatására hoztak létre. A német Orion elsősorban a fedélzeti kamerarendszerekkel, illetve a radarrendszerrel keresi és ellenőrzi a hajóforgalmat.

A német Orion Dzsibutiban <br>(fotó: scramble.nl)

Az első bevetésre szeptember 29-én került sor, Szomália keleti partjainak közelében. Ekkor elsősorban a már ismert kalóztanyákat ellenőrizték, derítették fel és figyelték meg a mozgásokat. A bevetés célja az esetleges támadásra készülődések korai felderítése volt. A kilencórás bevetés alatt 2000 mérföldet tett meg a gép és német személyzete.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.