Német premier Szomáliában

iho/repülés   ·   2011.10.02. 20:11

A németországi Nordholzba települt Marinefliegergeschwader 3 „Graf Zeppelin” repülőszázad ex-holland Orionja szeptember 25-én érkezett  Dzsibutiba. A repülőgép az EUNAVFOR kötelékében az Atalanta Műveletben vesz részt, melyet a szövetséges országok a tengeri hajózási vonalak ellenőrzésére, a kalózok elleni harc támogatására hoztak létre. A német Orion elsősorban a fedélzeti kamerarendszerekkel, illetve a radarrendszerrel keresi és ellenőrzi a hajóforgalmat.

A német Orion Dzsibutiban <br>(fotó: scramble.nl)

Az első bevetésre szeptember 29-én került sor, Szomália keleti partjainak közelében. Ekkor elsősorban a már ismert kalóztanyákat ellenőrizték, derítették fel és figyelték meg a mozgásokat. A bevetés célja az esetleges támadásra készülődések korai felderítése volt. A kilencórás bevetés alatt 2000 mérföldet tett meg a gép és német személyzete.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.