Pápai veteránok a földön, Gripenek a levegőben

iho   ·   2016.09.06. 09:30
cim

(fotók: Csintalan Tamás)

Közel száz meghívott, a repülőtéren valaha szolgálatot teljesítő hivatásos, szerződéses és polgári állomány, valamint családtagjaik vettek részt az „Eskün innen, Obsiton túl” Honvédelmi Alapítvány szervezte eseményen, írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Csintalan Tamás.

Kositzky Attila, nyugalmazott altábornagy köszöntője után koszorút helyeztek el az elhunyt bajtársaik emlékére és az élők tiszteletére a kiállított MiG 21-es és MiG-23-as repülőgépeknél.

Ezután a Csapat Művelődési Otthonban Gangler László ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka üdvözölte a vendégeket, majd Bodai Miklós százados tartott előadást. Ismertette a rövid- és hosszútávú fejlesztési terveket, amelyek között szerepel az úgynevezett nehézsúlyú repülőgépek fogadásának és földi mozgatásának biztosítása, a nagy mennyiségű áru illetve a nagy létszámú személyszállítás feltételeinek kialakítása.

Az előadást a hangárkomplexum és az új repülésirányító torony meglátogatása követte – a futópályán sétálók beszélgetését két tisztelgő Gripen két áthúzása szakította meg.

A program ebéddel, majd a Csapatmúzeum megtekintésével folytatódott, és a késő délutánba nyúló kötetlen baráti beszélgetéssel, anekdotázással, az emlékek felidézésével ért véget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek