Pintér: délre minden település elérhetővé válhat

MTI   ·   2012.02.07. 10:31

Pintér Sándor belügyminiszter szerint kedden délre minden a havazás miatt elzárt borsodi település elérhetővé válhat az országban.

A tárcavezető kedden, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán azt mondta, az elmúlt napok rendkívüli hideg időjárása összesen 461 rendőri intézkedést igényelt.

Mint mondta, a rendőrség megfelelően felkészült a „sarkvidéki” időjárásra, a rászorulók számára pedig túlélési, melegedési pontokat alakítottak ki az önkormányzatokkal és a MÁV-val közösen. A belügyminiszter szerint így éjszakánként a fővárosban már egyetlen hajléktalan sem tartózkodik a közterületeken.

Pintér Sándor beszámolója szerint az elmúlt napokban ketten fagytak meg önhibájukból, a közutakon 27 súlyos és 88 könnyű sérüléssel járó baleset történt.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.

Vasút Nagyvasút

Elfújta a szél

iho   ·   2024.02.05. 10:38

Megrongálódott egy perontető a 30a vonalon a hétfő délelőtti szélviharban, ezért Martonvásár és Kápolnásnyék között csak egy vágányon közlekednek a vonatok.