Repülőgép-katasztrófa Bagram mellett

iho/repülés   ·   2011.07.06. 12:51

A 4K-AZ55 lajstromjelű teherszállító repülőgép helyi idő szerint 00.10-kor ütközött neki egy 3800 méter magas hegycsúcsnak. A repülőgéppel Bakuból, a Heydar Aliyev Nemzetközi repülőtérről szálltak fel helyi idő szerint 21.26-kor, majd a gép az ISAF-irányítás alatt álló Bagram Légitámaszpontra tartott. A gép fedélzetén az első értesülések szerint 18 tonna, a NATO számára szállított teher volt. A kilenc főnyi személyzet életét veszítette.

A gépet a 42 esztendős Szergej Kuzmin irányította, akinek 4576 repült órája volt. A gép a repülőtér megközelítése alatt, süllyedés közben ütközött a hegycsúcsnak. A gép ütközését, a robbanás fényét más repülőgép személyzete is jelentette.

A tálibok szóvivője, Zabibulla Modzhahid szerint a kormányellenes erők tevékenysége miatt zuhant le a repülőgép. A kijelentésen kívül más nem támasztja alá a tálibok sikerét.

A 4K-AZ55, még munka közben (fotó: russianplanes.net)

Kapcsolódó hírek

Repülés Repülésbiztonság

Leáll a Boeing rentoni üzeme

iho/repülés   ·   2024.01.25. 15:00

Szokatlanul őszinte és világos útmutatást adott az FAA, az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala a Boeingnek arról, az utóbbi idők fejleményei után mi a teendője – a repülőgépgyártó hosszú rehabilitációs folyamat előtt áll.