Szállodahajóból hajószálloda

iho/hajózás   ·   2018.08.19. 16:00
szallodahajo_hajoszalloda_wismar_kislid

Több mint harmincévnyi, a világtengereken lebonyolított szolgálat után a SuperStar Libra megérkezett Wismarba. A Genting Hong Kong-csoporthoz tartozó, 260 méter hosszú hajó már nem fog többet kifutni a tengerre: a szintén a csoporthoz tartozó MV Werft wismari hajógyárának lakóhajója lesz.

A SuperStar Libra Wismarba való megérkezése után

Persze nem rögtön: először a hajógyár dokkjába vontatják, ott az új használatnak megfelelően átalakítják, ezután fogja elfoglalni végleges helyét a kikötőben.

A jármű szállodahajóként való szolgálata július huszonhetedikén ért véget, kabinjainak száma 709, több mint ezernégyszáz utas fogadására tervezték. A funkcióváltásnak az az oka, hogy a hajógyár két nagyobb, a Global Class osztályba tartozó szállodahajó építésére kapott megbízást, ennek keretében ideiglenesen ezerötszáz fővel növelniük kell az alkalmazottak létszámát. A SuperStar Libra átépítésével fedezhető a szálláshelyek iránti kereslet, pontosan a megfelelő mértékben, ráadásul cégcsoporton belüli javak mozgatásával.

A hajó 1988-ban épült a finnországi Turkuban, a Wärtsilä Marine Perno Shipyard hajógyárban, norvég tulajdonosnak, Seaward néven. 1997-ben átnevezték Norwegian Sea-re, 2005 óta tartozik a Star Cruises flottájába jelenlegi nevén.

Ebben a dokkban alakul a szállodahajó hajószállodává

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek