Száz euróért Krétára?

iho/repülés   ·   2023.06.03. 15:00
00_bulgaria_air

Megoldható, de előtte el kell utazni Szófiába, a Bulgaria Air ugyanis onnan indítja heraklioni járatát.

Nagyobb a mozgásterük azoknak az utasoknak, akik Bulgáriából további tengerparti úti célokat keresnek, mivel a Bulgaria Air június negyedikétől közvetlen repülőjáratokat indít Szófiából a görög Kréta szigetére az éves nyári menetrendben. A légitársaság júniustól októberig kínálja az egy hosszú hétvégére szóló kiruccanást, vagy akár az egyhetes, Földközi-tengeri nyaralást lehetővé tévő, hetente kétszer közlekedő szezonális járatot. A Szófia–Heraklion útvonal nem újdonság a légitársaság ajánlatában: a desztinációt nyaranta már korábban is felvették a menetrendjükbe.

És, hogy mindezt mikor és mennyiért? Nos, a turistaosztályra érvényes repjegyek ára 99 eurótól kezdődik a szófiai nemzetközi repülőtérről a heraklioni Nikos Kazantzakisz nemzetközi repülőtérre – egy irányba. Az ár magában foglalja a legfeljebb tíz kilónyi kézipoggyász fedélzetre vitelét, tovább egy szerény löncsöt is felszolgálnak a körülbelül másfél órás út során. A járat szerdán és vasárnap közlekedik, Szófiából fél kettőkor indul, Krétán landol háromkor, majd indul is vissza 15.40-kor. A szófiai érkezés negyed hatkor esedékes.

Újdonság, hogy az Airbus A319-esek helyett idén már a valamivel kisebb kapacitású, csak 108 ülőhelyet kínáló Embraer ERJ-190-esekkel repülik az útvonalat. Az A319-esekre a nagyforgalmú spanyolországi célpontok kiszolgálása érdekében van szükség; a Bulgaria Air Barcelonába repül, ám az Iberiával kötött új együttműködési megállapodás azt is lehetővé teszi, hogy több spanyolországi úticélt is elérjen az utazási csúcsszezonban. És, ahogy bővül a légitársaság útvonalhálózata, úgy fejlődik a flottája is: szeptemberig három új generációs Airbus A220-ast állítanak forgalomba – az első gép még ebben a hónapban érkezik, a második augusztusban, az utolsó gép szeptemberben várható. Az új keskenytörzsűeket a Bulgaria Air legforgalmasabb útvonalaira telepítik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek