Vasúti tűzoltó- és mentőkocsit mutattak be Törökországban

iho/vasút   ·   2022.09.08. 12:15
turasas_tuzoltovagon

A Türkiye Raylı Sistem Araçları (TÜRASAŞ) eskişehiri gyártóegysége által készített járművel a sínektől akár száz méterre is be lehet avatkozni.

A tűzoltó- és mentőkocsit katasztrófavédelmi felszereléseket tartalmazó modullal és víztartályokkal látták el, amiket a sínpálya mentén fellobbanó bozót- és erdőtüzek, kőolajtermékeket szállító tehervagonok szivárgása esetén, vagy azokon tomboló lángok elleni küzdelemben lehet bevetni, de vonatok kisiklása során is segítséget tud nyújtani.

A Railly News arról ír, hogy a török nemzeti vasút TCDD-leány TCDD Taşımacılık AŞ által rendelt tűzoltókocsi 72 tonnányi vizet és oltóhabot tud szállítani, ez hat közúti tűzoltó szerkocsi kapacitásával egyenértékű. A távirányítású kameráknak és kijelzőknek köszönhetően a fecskendő akár száz méteres hatótávon is alkalmazható. A jármű ráadásul saját maga termeli a szükséges energiát, így a nap minden percében képes üzemelni.

A török közlekedési és infrastrukturális miniszter, Adil Karaismailoğlu elmondta, a járművön található összes felszereléshez helyben gyártott alkatrészeket használtak fel, támogatva a helyi munkaerőt – számol be a Railway Gazette.

(Nyitókép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek