Budai Fonódó: kezdődik!

iho   ·   2014.10.21. 21:15
00kicsi

Bár a BKK közleménye az első ütemnek írja, lényegében a 17-es villamos napjainkban is zajló felújítása is szervesen kapcsolódik a Budai Fonódó hálózat építéséhez.

Ilyen volt...<br>(forrás: Fortepan)

A Bem rakpartot karcsúsítják, a Gyóni Géza tér és a Bem tér között, valamint a Bem tértől a Fő utcához vezető útpályán csak kétszer egy sávon haladhat majd a forgalom. Teljesen lezárják viszont a Batthyány tér–Bem tér szakaszt, itt csak a gyalogosok és a Margit híd felé biciklizők közlekedhetnek. A Clark Ádám tér felől érkező forgalmat a Szilágyi Dezső térnél a Fő utcába terelik. A Bem rakpart lezárása miatt kialakuló torlódások enyhítésére ideiglenesen kétirányúsítják a Fő utcát a Székely utca és a Bem tér között, a Széna tér felé balra kanyarodásra a kétirányúsított útszakaszon a Csalogány utcánál lesz lehetőség. A Fő utca több szakaszán várakozási tilalom lép életbe.

...ilyen lesz!<br>(forrás: BKK)

A BKK felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a várható torlódások miatt inkább a tömegközlekedés járműveit vegyék igénybe. Jelentős korlátozás a járatok közlekedésében nem lesz, de a szentendrei (H5-ös) HÉV október 24–26. (péntek–vasárnap) között csak a Margit hídnál levő felszíni végállomásig közlekedik. A buszok az óbudai, külső végállomásaik felé járnak módosított útvonalon: a 17-es villamospótló, a 160-as, 260-as és 260A jelzésű járatok a Batthyány teret körbejárva a Fő utcán közlekednek a Bem térig, a 86-os és a 960-as busz szintén a Fő utcán jár a Batthyány tér és a Bem tér között. Az éjszakai 990-es Normafa felé a Batthyány tér–Fő utca–Csalogány utca útvonalon halad. A módosított útvonalon a Fő utcában, a Ganz utca torkolata előtt jelölnek ki ideiglenes megállóhelyet.

A meghirdetett lezárás előreláthatólag egy évig, 2015 novemberéig tart.

(forrás: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.