Forgalomba állt a MAN midibusz

Istvánfi Péter   ·   2013.07.17. 14:00
00

Az A76-os gyári kódú, közismertebb nevén MAN NM223-as autóbuszt használtan vásárolta a BKK pályázatán nyertes Kontakt-Busz Kft. A cég a Széna térről induló elővárosi Volánbusz-járatokról lehet ismerős.

Az új midibusz az Infoparkban, a 203-as vonalon<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotó: Oláh László)

Az új midibusz forgalomba-állásával az eddig a 203-ason (hétvégenként pedig a 27-esen) közlekedő Molitus S91-es átkerült a 16-osra, így a Budai Várban is lehetőség nyílik alacsony padlós autóbusszal utazni. Logikus lett volna, ha az új jövevény is a 16-os vonalra kerül, de az Infopark ragaszkodott az akadálymentes midibuszhoz, így a két kocsiból az egyiket mindenképpen itt kell járatni.

A kisbusz hátulról<br/>(fotó: Oláh László)

Ez az egy kocsi is nagy segítség azonban a BKV-nak, akinek egy kicsit könnyebb lesz így a napi Ikarus 405-ös kiadást biztosítania a problémás busztípusból. Jövő ilyenkor azonban már minden midibuszos vonalon korszerű kocsikkal utazhatunk, persze ennek feltétele, hogy a BKK kiírja a nemrégiben megszellőztetett midibusz-tendert.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.