Futópróbázott a CER második Transmontanája

Vörös Attila   ·   2015.09.24. 18:35
672cer--P9240209__150924

A 610 101-es Transmontana kedden éjszaka érkezett meg Ferencvárosba, Kürtösnél lépte át a határt a 610 100-as mozdony segítségével. Csütörtökön pedig máris futópróbára vitték: az 1-es fővonalon a szokásos méréseket végezték el a mozdonnyal 160 kilométer per óra plusz tíz százalékos sebességgel is. A két CER-es Transmontana a próbák egyik részében együtt mozgott, de a 101-es gép maga is megfordult egyszer Komárom és Győrszentiván között.

Az első CER-es Transmontana idén január 23-án érkezett meg, azóta különösebb gond nélkül falja a kilométereket. Megbízható, erős gép, a tulajdonos elégedett vele. A közelmúltban a CER Slovakia is két saját mozdonnyal gazdagodott, egy felújított Kocúrral és Pleháccsal. A holding egy további 742-es Kocúrt bérel Szlovákiában, itthon pedig két V63-as mozdonyt a Starttól. Ez utóbbiakra a mozdonyvezetőt is a Start adja, de az irányításuk a CER-é. A Transmontanákat jelenleg engedélyeztetik Szlovákiában, és mivel a Plehácsnak is van engedélye már Magyarországra is, ezek a mozdonyok a későbbiekben igény szerint mindkét országban dolgozhatnak.

A CER flottája Ferencvárosban, hátul a csonkában a Plehács<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotó: CER)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek