GYSEV: még tíz motorvonatot kérünk!

iho/vasút   ·   2016.05.07. 10:58
400px_gysevflirt

A GYSEV-nél az elmúlt években összesen tíz elektromos motorvonat állt forgalomba. A korábbi években üzembe állt járművek kapcsán szerzett kedvező tapasztalatok, és az utazóközönség pozitív visszajelzései miatt, megduplázná motorvonati járműparkját a vasúttársaság. A mai napon jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában a tíz villamos motorvonatra vonatkozó közbeszerzés ajánlattételi felhívása, amelyre a gyártók idén júniusban jelentkezhetnek.

Újabb 10 villamos motorvonat vásárlására írt ki tendert a GYSEV. Tovább bővülhet a Flirt-flotta? (fotó: Károly Szabolcs)

A járművekkel szemben elvárt alapvető műszaki követelmények a 190 fix ülőhelyes utastér, a 160 kilométer/órás engedélyezett legnagyobb sebesség, az akadálymentes, alacsonypadlós kivitel, és a két külön mellékhelyiség. A motorvonatoknak rendelkezniük kell Wifi-vel, elektromos eszközök töltésére szolgáló konnektorokkal, valamint korszerű audio-vizuális utastájékoztatásra alkalmas eszközökkel.

Az első új motorvonat 2018 során állhat forgalomba a GYSEV villamosított vasútvonalain. Az utolsó járművet a szerződéskötést követő harmincadik hónapban kell leszállítania a nyertes ajánlattevőnek. A beszerzés az Európai Unió támogatásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretén belül valósulhat meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek