Harminc Vectront vesz a Metrans

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.12. 09:00
metransvector_01

Csehország második legnagyobb tehervasúti nemzetközi szállítmányozó cége, a Metrans tíz plusz opcionálisan még húsz Vectron MS villanymozdony beszerzéséről írt alá szerződést a Siemenssel. A negyven Traxx után, amelyeket a Bombardiertől vettek, így most Vectronokkal is bővül a logisztikai vállalat járműflottája. A szerződés szerint az új mozdonyokat az idei év végén és a jövő év tavaszán vehetik majd át. A kontraktus értéke meghaladja a 37 milliárd forintot, egy új mozdony ára körülbelül 1,25 milliárd forint.

fotó: Siemens

A Metrans az új mozdonyokat a nemzetközi teherfuvarozásban hasznosítja majd a közép- és kelet-európai régióban, így a hazai konténerterminálokon és vasútvonalaon is találkozhatunk velünk. Eddig a Metrans leginkább a Bombardiertől beszerzett Traxxokkal közlekedik, amiből összesen negyven van a cég tulajdonában. A negyvenedik Traxx F140 FS mozdonyt tavaly vette át a vállalat. Ezen kívül még további tizenhat mozdonyt bérel, amiből hét 189-es sorozatú Siemens gép, a többi ugyancsak Traxx. A vállalat tervei szerint az új Siemensek éppen a bérelt mozdonyokat válthatnák ki a jövőben.

A Metrans Vectronjai 6 400 kilowatt teljesítményűek, maximális sebességük 160 kilométer per óra, ETCS vonatbefolyásoló berendezés is van rajtuk, futhatnak Csehországban, Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban is. De az engedély kiterjeszthető Bulgária, Horvátország, Hollandia, Románia, Szlovénia és Szerbia országaira is. A gépek karbantartásást a Metrans Dyko Rail Repair Shop közép-csehországi bázisán, kolínban végzik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek