Ilyen lesz a nightjet hálókocsija

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.11.26. 15:00
nighjet_01

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) továbbra is nagy potenciált lát az éjszakai utazásban, legalábbis ezt tükrözi a most bemutatott új generációs háló- és fekvőhelyes kocsik flottája. Az osztrák vasúttársaság 2022-től állítja forgalomba az újonnan épülő vasúti kocsikat a nemzetközi nightjet járatain. A nemzetközi éjjeli járatok konkrétan reneszánszukat élik az ÖBB-nél, sőt a jövőben további bővítés várható.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: ÖBB)

Az ÖBB azt tervezi, hogy a közeljövőben hétkocsis lesz egy nightjet járat alapszerelvénye: két ülőhelyes kocsi, három fekvőhelyes kocsi és két hálókocsiból áll majd egy nightjet járat. A szolgáltató a hálókocsikban bevezeti a Minisuites kategóriát is, amely még nagyobb komfortot kínál majd, egyágyas kategóriában is elérhető lesz. Újdonság lesz a négyágyas hálókocsi kupé, amely főleg a családosokat célozza meg, akik egy kabinban szeretnének utazni. Ezekben a négyágyas kabinokban az ágyak összetolhatók lesznek.

Az ÖBB összesen tizenhárom nightjet szerelvényre elegendő kocsit rendelt a Siemenstől, amely egy nagymegrendelés része. A Siemens-szel kötött kontraktus összesen hétszáz új vasúti kocsi megrendeléséről szól, amelyet tavaly nyáron írtak alá.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek