Megérkezett Szegedre az első új troli

iho   ·   2013.07.31. 13:48

Szerda reggel megérkezett a napfény városába a 13 új trolibusz első példánya. A 228 milliós járműből idén még akár további öt darabot leszállíthat a gyártó.

A szegedma.hu információi szerint ez év októberéig kell a típusengedélyt megkapnia a járműnek, év végéig pedig még további 3-5 troli érkezhet. Ha az önkormányzat megrendeli a szolgáltatást, akkor 2014 januárjától már futhat is a 10-es vonalon a piros trolibusz, a felsővezeték ugyanis már készen várja az áramszedőket.

A szegedi tömegközlekedés-fejlesztési nagyprojekt keretében a város összesen 13 egyedi külsejű, új típusú trolibuszt rendelt az Ikarus-Škoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós – nagyjából 228 millió forintos – áron. Az új járművek karosszériája a konzorcium magyar tagjánál, a Magyar Autóbusz Kft. üzemében készül, a hajtásrendszert a cseh partner, a Plzen városában működő Škoda Electric a.s. cég gyártja le. A járművek alacsonypadlósak lesznek, csuklósak, 18,75 méter hosszúak és 2,55 méter szélesek. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret is.

Kapcsolódó hírek