Megkérdeztük, megválaszolták, megadják

MTI/iho   ·   2015.02.14. 11:21

Jelentős bérletidíj-kedvezményben részesülhetnek a Déli pályaudvar üzlethelyiségeinek bérlői a pályaudvar zárva tartása idejére, a kedvezménnyel a MÁV-csoport havi több millió forintos bevételről mond le – közölte a társaság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a vasúttársaság felvette a kapcsolatot a pályaudvar bérlőivel és ajánlatot tett a díjmérséklésre, hozzájárulva a vállalkozók kárainak enyhítéséhez.

A Déli pályaudvar (átmeneti) bezárása az ihón

Nem kell aggódni: megmarad a Déli
Déli, az égből
Kommentelők „kérték”: legyen ez a Délivel!
Lesz Déli, lesz alagút?
Kelenföldön mindenki szív
Hétfőtől ez a rend
Ilyen a teljesen kihalt Déli pályaudvar
Teljesen leállt a Déli az alagút miatt
Megcsúszott a támfal a Déli alagútjánál

A közlemény szerint az üzlethelyiségek bérlői a MÁV kezdeményezését kedvezően fogadták, az egyedi megállapodások megkötése folyamatban van. A MÁV a jelentős díjmérséklést a fennálló tartozásukat rendező bérlők számára a tartozás kiegyenlítésétől kezdve nyújtja, a vasúti forgalom teljes szünetelésének végéig.

Legutóbbi cikkünkben konkrétan rákérdeztünk erre, ezt felelte a vasúttársaság:

A pályaudvari vállalkozásoknak tettek-e esetleg valamilyen engedményt a bérleti díjjal kapcsolatban, hiszen gyanítható, forgalmuk jelentősen visszaesett?

Megkezdődtek az egyeztetések a MÁV-val jogviszonyban álló bérlőkkel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek