Szélesíthetik az M15-öst – 2017-től

MTI/iho   ·   2015.03.16. 20:13

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által a tervezésre kiírt nyílt közbeszerzésre hat ajánlat érkezett, derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. A legolcsóbb ajánlat nyert, a becsült nettó 450 millió forinttal szemben nettó 439 millió forinttal.

A nyertes cégen kívül ajánlatot tett még az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., a Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., valamint a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft.

A tizenöt kilométeres – az M1 autópályát a szlovák határral Pozsony előtt – összekötő autóúton sok a súlyos baleset, az út négysávúvá szélesítése már évek óta napirenden van. A mostani tender a bővítés építési engedélyezési terveinek az elkészítésére szól és tartalmazza a rajkai határátkelőhelyen az autópálya akadálymentes forgalmának biztosítását is. A tervezési feladat tartalmazza továbbá a szakaszon található külön szintű csomópontok felülvizsgálatát, szükség szerinti áttervezését és engedélyezési terveinek elkészítését is. A tervező feladata még a meglévő létesítmények állapotfelvétele.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, az építést a 2017 és 2019 közötti időszakra tervezik, amennyiben a szükséges forrás a beruházó rendelkezésére áll.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek