Sziget: az intermodális csomópontok non plus ultrája

iho   ·   2016.08.16. 18:45
00kicsi
Rövid verzió Attilámtól

Mondanék dolgokat, de a BKK-nál nem volt egy lélek sem, illetve az a faszi ott ücsörgött, de nem derült ki, hogy miért van ott, nem akartam felébreszteni. A MÁV-os kocsi az zsírúj, de ők is megénekelték, most már nemcsak jegyautomata van, hanem jegyautó is, jaj. A Közlekedési Múzeumnál nagyon örültek nekünk, szeretik az ihót, várják a megjelenést... :)

Hosszabb verzió Zoltánomtól

Budapesten vagyunk, a BKK a Sziget buszokon és a sűrítve közlekedő HÉV-en kívül saját standdal és MOL Bubi-állomással települt ki a Hajógyári-szigetre. A standon egy Ikarus 260-asból a BPI-519-esből átalakított ügyfélpontban várják az érdeklődőket – kollégánk ottjártakor nem talált senkit, aki érdemben tájékoztatta volna. A társaság honlapja szerint jegyeket, bérleteket árusítanak, és többnyelvű információs szolgálatot látnak el a munkatársak. Az ügyfélpont mellé települt egy ideiglenes MOL Bubi-állomás is, a kerékpárokat itt csak kipróbálni lehet, velük városjáró utazásra indulni nem – ellenben a közbringarendszerre érvényes jegyeket, bérleteket vásárolhatnak.

A BKK a BPI-519-est hozta ki... A képre kattintva galéria nyílik (Vörös Attila felvételei)

A kerékpárhoz kapcsolódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum standja is. Az Iparművészeti Múzeumban jelenleg is nyitva tart a Bringológia kiállítás, amelyet Sziget karszalaggal egész augusztusban féláron lehet megtekinteni. A Szigeten a korabeli kerékpáros plakátok mellett a kreatív látogatókat is várják: kerékpáralkatrészekből különböző szobrokat, ékszereket lehet alkotni.

...a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum egy kreatív kerékpáros-sátrat...

A MÁV-Start is kiköltözött a Szigetre, ráadásul legújabb szolgáltatásukkal, az inkább street food-kocsira hajazó mobil jegypénztárral. A két Citroën kisbusz egyikében augusztus 16-án este nyolcig húsz százalékos kedvezménnyel lehet vasúti jegyeket vásárolni. A MÁV-Start közleménye szerint igen népszerű a mobil pénztár, a belföldi jegyeken kívül francia, német, cseh, lengyel, olasz és szlovák úti célpontok iránt érdeklődtek. A belföldi és nemzetközi jegyértékesítéshez szükséges berendezéseken túl utastájékoztató monitor, kis konyha és az energiaellátást nyújtó aggregátor is van, a vasúttársaság azon rendezvényeken, fesztiválokon kívánja bevetni a két autót, ahol valamilyen formában eddig is jelen volt, a szolgáltatásokat azonban az új járművek jelentősen bővítik.

...a MÁV-Start pedig vadonatúj mobilpénztárát

 

Ön szerint...
...a legmenőbb hely a három közül a Közlekedési Múzeumé
...a MÁV járjon mindenhova Citroennel!
...hogy lehet kipróbálni egy bringát, ha nem lehet elvinni?
...ez a jó válasz, a negyedik!
Quiz Maker

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek