Szolgáltatóváltás kényszerből

Istvánfi Péter   ·   2013.12.09. 10:00
00

Leállt a városban a helyijárati közlekedés december 8-án vasárnap délután fél háromkor – jelentette be Zsigó Róbert, Baja polgármestere. A közlemény szerint a szolgáltató Orangeways Dél-Alföld Kft. műszaki okok miatt szünetelteti a szolgáltatást. A polgármester arra kérte a helyieket, hogy saját úton oldják meg a közlekedésüket a városban.

Még 2010 janurájában vette át a szolgáltatást az addig jobbára csak fapados külföldi utakról ismerős Orangeways a helyi Bács Volántól, ekkor tíz évre nyerték el az üzemeltetés jogát. Az eddig eltelt évek elég viharosra sikerültek az Orangeways számára: 2011-ben a sofőrök sztrájkja miatt állt le a közlekedés, tavaly nyáron bejelentették, hogy az összes buszokat CNG-hajátsúra cserélik le, de végül ebbből nem lett semmi. Idén januárban pedig előrehozott fizetést kértek a várostól, a leendő beruházások megelőlegezésére.

Amikor még mindenki reménykedett: gázüzemű tesztbusz 2012 nyarán<br/>(fotó: Deák Zoltán)

A kialakult helyzetre a megoldást újfent a polgármester jelentette be pár órával később: a korábbi szolgáltató, a Bács Volán a Tisza Volánnal összefogva végzi majd a közlekedést: előbbi a sofőröket, utóbbi a járműveket fogja adni. Egyelőre hat Ikarus 260-as költözött át Szegedről Bajára: BOS-578, BOX-808, CCP-868, CCP-871, CJN-033, CJN-283.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek