100E: irány a népligeti felüljáró!

iho/közút   ·   2023.10.17. 09:00
00_100e_repuloteri_expressz

Visszatérhettek a buszok, miután a vizsgálatok azt igazolták, hogy biztonságosan használható az építmény. Mától visszavonták az ideiglenesen bevezetett súlykorlátozást, a 100E Repülőtéri Expressz ismét a felüljárón keresztül közlekedik a pesti belváros és Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A tehergépjárművek közül továbbra is csak a 12 tonnánál könnyebb járművek hajthatnak fel a felüljáróra.

Befejeződött a népligeti felüljáró szerkezetének hónapokon át tartó vizsgálata, a szakemberek megállapították, továbbra is biztonságosan használható a szerkezet. A korábban bevezetett ideiglenes súlykorlátozásra sincs szükség, így mától a buszok súlykorlátozás nélkül közlekedhetnek rajta, a tehergépjárművekre pedig 12 tonnás korlátozás lesz érvényben.

Az ideiglenes súlykorlátozás eltörlésétől kezdve a 100E Repülőtéri Expressz is újra a felüljárón át közlekedik. Az eredeti útvonalon az elmúlt hónapokban megszokottnál gyorsabban haladhatnak majd a buszok, így az utazási idő is lerövidülhet a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

A 100E Repülőtéri Expressz kizárólag a repülőtéri vonaljeggyel vehető igénybe, amit a jegy- és bérletautomaták mellet a BKK saját fejlesztésű mobilalkalmazásában, a BudapestGO applikációban is meg lehet vásárolni, de a Budapest Pay&GO szolgáltatásnak köszönhetően a bankkártyák közvetlenül is használhatók jegyként a buszokon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek