109-es: elsőajtózás július 18-ától

iho/közút   ·   2022.07.17. 15:25
sim_8039

Csak az első ajtón lehet felszállni hétfőtől a 109-es autóbuszra. A felszállási rend a vonal teljes hosszán, a Batthyány tér M+H és Óbuda, Bogdáni út között minden megállóban és a végállomásokon, a hét minden napján érvényes.

Az ellenőrzésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, valamint jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete a járműveken. Akinek nincs jegye, továbbra is tud a járművezetőtől vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Batthyány tér és az Óbuda, Bogdáni út között közlekedő 109-es autóbusz teljes vonalára, a hét minden napjára terjeszti ki az első ajtós felszállási rendet július 18-ától, hétfőtől. Az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek