2018 elejére készülhet el a CNG-buszok töltőállomása Nyíregyházán

iho/közút   ·   2017.12.07. 16:15
cngkut0

A jövő év elejére készülhet el a hazai és uniós forrásból beszerzett, sűrített földgázzal (CNG) működő új autóbuszok telephelye és töltőállomása Nyíregyházán. A nyíregyházi önkormányzat az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében, százszázalékos támogatással hétmilliárd forintot nyert el negyvenegy CNG- és hat elektromos busz vásárlására, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztési beruházásokra. A helyi közösségi közlekedést segítő új járművek telephelye a Tiszavasvári úton, az Arany János Kollégium és a Bencs László Szakiskola melletti területen épül fel, ott tölthetik fel üzemanyaggal a gázüzemű autóbuszokat. A töltőállomás tervezése és engedélyeztetése a forrás megszerzését követően indult el, majd 2017 szeptemberében a kivitelezés is megkezdődött. A terület a projekt további részét képező új autóbusz­-telephely helyszíne is, amelynek előkészítése már folyamatban van.

A sárgával körbejelölt területen hozzák létre a CNG-buszok töltőállomását és telephelyét

Az öt csuklós és harminchat szóló, alacsonypadlós MAN Lion's City CNG-buszt a tendergyőztes már 2016 őszén leszállította a tiszaújvárosi MAN-telephelyre, a járművek azonban a megfelelő infrastruktúra – töltőállomás, telephely – hiánya miatt azóta sem állhattak forgalomba. Időközben olyan hírek is felmerültek, hogy a buszok egy része Miskolcra kerülhet, azonban a szabolcsi megyeszékhely ezt megcáfolta a töltőállomás kiépítésének elkezdésével. A CNG-buszok várhatóan 2018 elején állatnak forgalomba Nyíregyházán. Az elektromos buszokra kiírt tender első körben eredménytelennek bizonyult.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.