A BKV és a hóhelyzet

MTI   ·   2012.02.04. 10:27

A BKV dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a fővárosban és agglomerációjában a hideg téli időjárás ellenére is rendben közlekedjenek a járművek, ettől függetlenül azonban a havazás okozhat nagyobb forgalmi zavarokat, írta közös közleményében a BKV és a BKK. Rendszeresen ellenőrzik a váltók és a váltófűtés működését, a felső vezeték állapotát, felülvizsgálják a műhelycsarnokok, a szolgálati helyek, a vezetőfülkék, valamint az utasterek fűtőberendezéseit. A buszoknál folyamatosan ellenőrzik a fagyálló és hűtőfolyadékot, az ablaktörlőket, az akkumulátorokat, víztelenítik a levegős rendszereket, a járművezetőket pedig felkészítették a téli körülmények közötti közlekedés veszélyeire, sorolták az intézkedéseket.

Tájékoztatásuk szerint az autóbuszokon és a trolikon télen-nyáron használható gumiabroncsokat használnak, amelyeket a szakemberek rendszeresen cserélnek. Folyamatos az együttműködés a közterület-fenntartóval, amelynek szóró munkagépei síkosságmentesítik a fő- és a közösségi közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat, az egészségügyi intézményekhez vezető utakat és a megállóhelyeket.

Ha az időjárás megkívánja, a metró felszíni részein, a HÉV- és a villamosvonalakon hótörő menetek indulnak majd üzemszünetekben, közölték. Mindezek ellenére a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV arra hívja fel az utasok figyelmét, hogy utazásukat körültekintően szervezzék meg, és vegyék figyelembe az időjárás okozta késéseket, esetleges járatkimaradásokat.

Kapcsolódó hírek