A Bombardier szállíthat villamosokat Zürichbe

iho/vasút   ·   2017.03.09. 21:15
400px_flexity_zurich

Zürich közlekedési vállalata, a VBZ március elején írta alá a megállapodást a tendergyőztes Bombardier-vel. A beszerzés összértéke háromszázmillió svájci frank, körülbelül 86,7 milliárd forint. A szerződés hivatalos megkötését eddig az hátráltatta, hogy a tender eredményét a közbeszerzésen alulmaradó Stadler és Siemens is jogi úton támadta meg – adja hírül a Global Rail News.

Hetven, plusz opcionálisan további hetven hétrészes Bombardier Flexity villamos kerülhet Zürichbe (látványterv: Bombardier Transportation)

A gyártó szerint a zürichi Flexityket úgy tervezték, hogy illeszkedjenek a négyszázezres város látképébe. A hétrészes szerelvények eleget tesznek a legfrissebb biztonsági, környezetvédelmi és energiafogyasztási előírásoknak. Az alacsonypadlós, akadálymentesített, ezáltal mozgássérülteknek is teljes körűen használható járművek halkabb üzemre képesek a jelenlegi villamosoknál, a legújabb technikai fejlesztések felhasználásával pedig a működési költségek is alacsonyabbak lehetnek. A Bombardier villamosaiban a nyitottnak ható utasterek jobb utasáramlást tesznek lehetővé.

Az új járművek az egy szerelvényre jutó férőhely-kapacitást húsz százalékkal fogják növelni a városban. A tizenöt villamosvonalon összesen több mint százhetven kilométernyi villamospályát üzemeltető VBZ várhatóan 2019 végén veheti át az első új Flexityt – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek