A BYD, a világ vezető elektromosautó-gyártója Szegedet választotta európai gyára helyszínéül, több hazai és külföldi város közül

iho/közút   ·   2023.12.22. 11:15
00_byd_seal

Szegedet választotta több lehetséges hazai és külföldi helyszín közül a világ vezető elektromosautó-gyártója, a BYD.

A dinamikusan fejlődő világcég Szegeden, a város határában lévő körülbelül 300 hektáros ipari parkban, az ELI-ALPS lézeres kutatóintézet és a Science Park szomszédságában építi fel az elektromosautó-gyárát, ahonnan az európai piacot szolgálja majd ki. A több ezer új munkahelyet létrehozó BYD az akkumulátorgyártás és a vegyipari tevékenységek kivételével a teljes gyártási folyamatot Szegeden valósítja meg.

A BYD új elektromosautó-gyára az elmúlt évtizedek legjelentősebb gazdasági beruházása Szegeden. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel együtt folytatott tárgyalásokon Botka László polgármester több ízben sikeresen bemutatta Szegedet, mint vonzó befektetési helyszínt és a zöld átállás iránt elkötelezett partnert a vállalatnak.

Szeged zöld és okos város – elkötelezett a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránt. Az új, zéró emissziós energetikai megoldásokat és műszaki innovációkat kínáló BYD sokat tesz az üvegházhatású gázok kibocsátásának globális csökkentéséért.

A világ vezető elektromos és plug-in hibrid autó gyártója, a kínai BYD Szegedet a nemzetközi szintű kutatói háttere, tudományos rangja, kiváló infrastruktúrája, kedvező elhelyezkedése, zöld szemlélete miatt választotta európai gyártóközpontjának.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek