A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások április 3-ától

iho/vasút   ·   2017.04.02. 15:25
vaganyzar0
Pályakarbantartás az 1-esen

A Budapest–Győr vonalon április 13-áig Nagyszentjános és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Április 8-tól 10-ig a szombathelyi és a soproni intercity vonatok Budapest-Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak, illetve oda érkeznek. Április 10-én az oroszlányi személyvonatok Kelenföldről indulnak és oda érkeznek.

Belehúznak a 2-esen

A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt július 29-éig változott a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. Három hétvégén péntek estétől hétfőn hajnali 3:00 óráig Pilisvörösvár–Esztergom között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Húsvétkor nem lesznek korlátozások.

Április 3-án 3:00-ig, április 21-én 20:45-től 24-én 3:00-ig és április 28-án 20:45-től május 1-jén 3:00-ig a vonatok helyett Pilisvörösvár és Esztergom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, módosított menetrend szerint. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói – a közút vonalvezetése miatt – esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A várható nagyobb utasforgalomra és a turistákra tekintettel húsvétkor nem kell pótlóbuszokra átszállni, az ünnepi forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok.

Hétköznap éjszakánként is lesz változás: április 3-ától 7-éig, 10-étől 13-áig, 18-ától 20-áig és 24-étől 27-éig, az Esztergomból Budapest felé 22:11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat. Május 2-ától július 29-éig az utolsó három esti vonat helyett a budapesti Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között lesznek vonatpótlók.

Hosszabbított pótlóbusz-útvonalak

A dél-balatoni vonalon pályafelújítási munkálatok miatt április 6-áig a pótlóbuszok a jelenleginél hosszabb útvonalon, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy–Keszthely között közlekednek. Az észak-balatoni vonalon is módosul a menetrend április 12-éig, Szabadbattyán és Balatonakali-Dörgicse között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A felújítás miatt ugyancsak módosul a vonatok menetrendje a Gárdony és Szabadbattyán közötti szakaszon április 12-éig. Néhány tapolcai gyorsvonat Budapest-Déli pályaudvar–Szabadbattyán között nem közlekedik, az utasok a nagykanizsai gyorsvonatokkal utazhatnak a kimaradó szakaszon.

Érden esténként buszra kell átszállni

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon április 5-éig pályakorszerűsítést végeznek. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve néhány későesti vonat helyett Érd felső–Érd között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Újra a Duna jobb partján maradnak a pécsi intercityk

A Budapest–Pécs vonalon fontos változás, hogy a Keleti pályaudvaron végzett karbantartási munkák miatt április 8-ától 10-éig a pécsi intercity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Gyógyul a 75-ös

A Vác–Balassagyarmat vonalon április 30-áig pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Drégelypalánk és Balassagyarmat között valamennyi vonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni. A vasútvonal Vác és Drégelypalánk közötti szakaszán a vasúti menetrend a felújítás alatt is változatlan.

A 78-ason is pótlózni kell egész hónapban

A Balassagyarmat–Ipolytarnóc vonalon április 30-áig pályakarbantartást végeznek. A vonatok menetrendje módosul, illetve Nógrádszakál és Ipolytarnóc között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kimaradó hatvani vonatok

A Budapest–Hatvan vonalon április 8-án a Keleti pályaudvar és Rákos közötti szakaszon pályafelújítás miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A hatvani elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük az egri és a sátoraljaújhelyi gyors-, illetve sebesvonatokkal utazhatnak, Budapest és Hatvan között minden állomáson megállnak.

Pótlózás Jászberénynél, a Campus csak Hatvanig megy Szegedről

A Hatvan–Szolnok vonalon végzett pályakarbantartás miatt április 13-áig Hatvan és Jászberény között kell vonatpótló autóbuszokkal utazni. Április 7-én a Szeged–Miskolc viszonylatban közlekedő Campus expresszvonat a Hatvan–Miskolc-Tiszai közötti vonalszakaszon nem közlekedik. Hatvantól Miskolc-Tiszai felé a csatlakozást a 16:53-kor induló sebesvonat biztosítja.

Éjszakai pályajavítás Borsod és Szabolcs székhelye között

A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon április 10/11-étől 13/14-éig éjszakánként Mezőzombor és Nyíregyháza között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosul, illetve Szerencs és Nyíregyháza között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat az esti vonatok helyett.

Az újszászi vonalat is karbantartják

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon április 14-éig Tápiószele és Tápiógyörgye közötti karbantartások miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Dolgoznak a 130-ason is

Tiszaföldvár–Kunszentmárton között április 3-ától 9-éig végzett pályakarbantartási munkák miatt a Szolnok–Hódmezővásárhely vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Martfű és Kunszentmárton között vonatpótló buszokkal kell utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek