A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások február 22-étől

iho/vasút   ·   2021.02.21. 12:00
vaganyzar_2020_01

Véget ér egy éveken át tartó vágányzár: hétfőtől újra Szegedtől Békéscsabáig lehet vonatozni, átszállás nélkül. A többi „aprómunka” megmaradt.

Változik a hétvégén a Z70-esek menetrendje

A Budapest–Vác–Szob vonalon február 27-én és 28-án a Nyugati pályaudvarról Szobra 8:07-kor, 9:07-kor, 10:17-kor, 11:07-kor és 12:07-kor induló Z70-es vonatok, továbbá a Nyugatiból 9:33-kor, 11:33-kor és 13:33-kor induló Metropolitan EuroCity vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A menetrendet a Vác–Nagymaros–Szob közötti pályakarbantartás miatt módosítják.

Korábban indulnak a vonatok Győr felé

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon február 28-áig egyes vonatok módosított menetrend szerint, több esetben a megszokott menetrendhez képest korábban közlekednek, mert több szakaszon is pályafelújítást végeznek.

Hétvégi meló a 12-esen

A Tatabánya–Oroszlány vonalon február 27-én és 28-án a Tatabányáról induló vonatok módosított menetrend szerint 10:22-kor, 12:22-kor, 14:22-kor és 16:22-kor indulnak. A menetrendi változást a Bicske–Szárliget közötti karbantartás miatt vezetik be.

29-es: pótlózás Fehérvár és Füred között

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon a vasútvillamosítási munkák jelenlegi fázisához igazodva február 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszokkal kell utazni. A buszok néhány település kivételével nem a vasútállomásoknál, hanem a főúton érintett autóbusz-megállókban állnak meg. A Déli pályaudvar és Tapolca között a gyorsvonatok nem közlekednek. Az utasok a tapolcai gyorsvonatok helyett a Balaton és Tópart InterCity vonatokkal utazhatnak a Déli pályaudvarról Lepsényig. A vonatokról Lepsénynél lehet átszállni a Balatonfüredre tartó pótlóbuszokra, amelyek Balatonakarattyánál érik el az északi partot. Várhatóan a turisztikai szezon kezdetéig közlekednek a pótlóbuszok a pályafelújítás és karbantartás miatt.

(térképek: MÁV-Start)

A Rinya-patak áradását még mindig nem heverte ki a MÁV

A Dombóvár–Gyékényes vonalon április 30-áig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, Beleg és Somogyszob között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A vonatok Kaposvártól általában pár perccel korábban vagy később indulnak, Gyékényesre 20–30 perccel később érkeznek meg. Gyékényesről 20–30 perccel korábban indulnak a vonatok. A Somogy InterCity Belegig közlekedik, onnan busszal lehet Somogyszobra eljutni, majd egy másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak, de az a vonat nem IC szolgáltatásúként közlekedik tovább Gyékényesre. A július végi heves zivatarok következtében a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyreállítása, megerősítése hosszabb időt vesz igénybe, ezt a munkát folytatják a vágányzár ideje alatt.

(térképek: MÁV-Start)

A Beleg és Somogyszob közötti pótlóbuszok közlekedéshez igazodva, a Somogyszob–Nagyatád vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 30-áig.

100-as: esténként pótlóbusz jár Püspökladány és Debrecen között

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon február 28-áig éjszakánként egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Püspökladány és Debrecen között pótlóbusz közlekedik a Nyugati pályaudvarról Debrecenbe 20:28-kor, 21:28-kor és 22:28-kor induló sebesvonatok helyett. Ugyancsak pótlóbusz szállítja az utasokat Debrecentől Püspökladányig a Debrecenből a Nyugatiba 1:49-kor, 2:45-kor, 3:45-kor, továbbá a Debrecenből Szolnokra 5:01-kor induló vonat helyett, mert Ebes és Debrecen között pályakarbantartást végeznek.

101-es: a munka ünnepéig pótlózzák a 3:30-kor induló vonatot

A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon május 1-jéig éjszakánként a vonal teljes hosszán pótlóbusz szállítja az utasokat a Biharkeresztesről Püspökladányba 3:30-kor induló vonat helyett.

Nánás és Lök felé is van még egy kis karbantartanivaló

A Debrecen–Füzesabony vonalon február 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Debrecen és Balmazújváros, illetve egy-egy délutáni vonat esetében pedig Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt.

A Debrecen–Tiszalök vonalon is pótlóbuszok járnak a Debrecen–Hajdúböszörmény, Hajdúnánás szakaszon. Várhatóan február 28-ától is módosított menetrend lesz érvényben.

108-as: október végéig folyamatosan dolgoznak

A Debrecen–Füzesabony vonalon október 28-áig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Tócóvölgy és Balmazújváros közötti átépítési munkálatok miatt. Debrecen és Balmazújváros, illetve egy-egy délutáni vonat esetében pedig Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Szerdán vonatpótlás a 106-oson

A Debrecen–Sáránd–Nagykereki vonalon február 24-én este és hajnalban egy-egy vonat helyett Debrecen és Nagykereki között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Száz százalékban hazai

iho   ·   2021.03.04. 15:45

A NIF Zrt. beruházásában, a Prolan Zrt. kivitelezésében ától cettig magyar fejlesztésű komponensekből épült ki a központi forgalomirányítás az újszászi oldalban, illetve a Pusztaszabolcs–Dombóvár szakaszon.